Tuesday, December 18, 2012

Uradi sam - Vunena jelkica / DIY Woolen Christmas tree

Ovih dana uporno razmišljam samo o dekorisanju za nastupajuće praznike (iako postoji sigurno još gomila stvari za koje mogu da kažem da su važnije, ali Nova godina je jednom godišnje :)). Ukrašavala bih sve i svašta, ali idem korak po korak.
Ovde vam predstavljam jedan jednostavan "uradi sam" projekat (ili kako je sad postalo "moderno" - DIY project). Reč je o jelkici koja se vrlo brzo da napraviti. Napomenuću da je ovo moj prvi post takvog sadržaja :))) I njime se prijavljujem na prvi izazov na blogu Izazovi i slatkiši! :)































Sve što vam je potrebno je vunica (ja sam koristila zelenu i crvenu), makaze, papir od kojeg ćete napraviti kupu, čiode, lepak i viljuška za mašnice (jer olakšava pravljenje ovako malih mašni).



Prvo napravite kupu od papira. Nisam pravila veliku jelku, tako da sam koristila A4 format. Ako imate karton, to je još bolje rešenje, ali pošto sam se ja odlučila za papir, u kupu sam "ugurala" još nekoliko zgužvanih papira da bi bila čvršća. Ovu fotografiju sam napravila na kraju, a ne u procesu :)

Zatim uz pomoć malo lepka (koristila sam lepak za papir) pričvrstite kraj vunice za vrh kupe i počnite da obmotavate dok ne  stignete do baze. U toku namotavanja možete nekoliko puta provući vunicu kroz lepak da bolje drži ili jednostavno premažite celu kupu lepkom i budite brzi :)

Kao ukrase sam izabrala mašnice jer sam naišla na netu na ovaj lak način njihovog pravljenja. Na isti način sam napravila i gombicu uz malo više namotavanja (na vrhu jelkice) samo što se proseku "uši" mašnice.

Ukrase sam za kupu pričvrstila čiodama sa crvenim glavama da bih izbegla prišivanje. 

Pored mašnica, na jelkici su se našle i kuglice koje sam takođe napravila na čiodama.

I to je otprilike to :) Brzi, jednostavan i zanimljiv projekat. Iskreno se nadam da sam bar nešto uspela da objasnim i da vas nisam još više zbunila (kao što umem)!

Jelkica u svom "prirodnom" okruženju pored Sneška, srećnog praseta i neizbežnog miljea na TV-u :))))





Uživajte u predstojećim praznicima <3







  

14 comments:

I love to read what you think about my blog! Thank you for your great comments!

Love, Worm